iKnopka

Юридична фірма

ЮстВіс



Неділя, 05.05.2024, 05:02
ppjustvis@gmail.com   Ви увійшли як Гість | Група "Гости" | RSS
Меню сайту

Наше опитування
Які юридичні послуги найоптимальніші для підприємств?
Всього відповідей: 133

Форма входу

Юридичні новини
[29.03.2014]
Наследство (0)
[02.09.2013]
Утилізаційний збір (1)
[24.05.2013]
Посвідчення водія (0)
[30.04.2013]
Абонентське юридичне обслуговування (0)
[16.04.2013]
Травневі канікули (0)

КОРИСНЕ
  • РАДИОБАЗАР
  • АТС КЕ Квант
  • ПОДАРУНКИ і СУВЕНІРИ
  • Ксерокс у Львові
  • Чехол для iPad

  • Головна » ЮРИДИЧНІ НОВИНИ                             2010  2011  2012



    З понеділка в Україні оформити дрібне ДТП можна буде без участі інспекторів ДАІ

    В Україні з 19 вересня 2011 року буде вступає в дію система спрощеної фіксації обставин дорожньо-транспортних пригод із використанням Повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду (Європротокол).

    Відтак, оформити «дрібну» автопригоду (без травмованих та загиблих) водії-учасники зможуть самостійно (без участі інспекторів ДАІ), заповнивши Європротокол

    Водії транспортних засобів, потрапивши у ДТП, можуть скористатися Європротоколом лише за наявності наступних обставин:

    • учасниками ДТП є лише забезпечені полісом ОСЦВА транспортні засоби;
    • відсутні травмовані (загиблі) люди;
    • водії цих транспортних засобів дійшли згоди щодо обставин скоєння ДТП;
    • у водіїв відсутні ознаки алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів.

    Якщо водії ск ... Читати далі »

    Переглядів: 653 | Додав: justvis | Дата: 16.09.2011 | Коментарі (0)

    реєстрація
    Розпочав роботу офіційний веб-сайт Державної реєстраційної служби України.

    На сайті представлено інформацію, що відображає головні напрямки діяльності Служби: державна реєстрація актів цивільного стану, державна реєстрація речових прав на нерухоме майно, державна реєстрація юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, легалізація об`єднань громадян, державна реєстрація друкованих ЗМІ та інформаційних агентств тощо.

    Для більшої зручності користування в окремі рубрики виділено інформацію, яка є найбільш запитуваною («До уваги об`єднань громадян», «Запрошуємо отримати документи про реєстрацію»).

    На сайті також передбачено консультаційний блок, що міститиме довідкову інформацію, а також коментарі та роз’яснення.

    Рубрика «Доступ до публічної інформації» містить необхідні для оформлення запиту форми, інформацію щодо порядку складення та подання запитів, звіти щодо розглянутих запитів.

    Сайт споряджено пошуковою системою.

    ... Читати далі »
    Переглядів: 682 | Додав: justvis | Дата: 14.09.2011 | Коментарі (0)

    довіреність та техогляд скасовано

    Закон  набув чинності

    Закон, що передбачає скасування обов`язкового техогляду для приватних легкових автомобілів, мотоциклів і мопедів, набув чинності 13 серпня.

    Верховна рада ухвалила закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення надмірного державного регулювання у сфері автомобільних перевезень" 5 липня

    Законом скасовується обов`язковий технічний огляд для легкових автомобілів, що не використовуються у комерційних цілях, та суттєво спрощується порядок проходження обов`язкового технічного контролю для інших транспортних засобів.

    Державну автоінспекцію МВС України усунено від проведення обов`язкового технічного контролю транспортних засобів та передано такі повноваження суб`єктам господарювання.< ... Читати далі »

    Переглядів: 670 | Додав: justvis | Дата: 15.08.2011 | Коментарі (0)

    Візир-2
    Незабаром співробітники ДАІ знову ловитимуть порушників за допомогою "Візира-2 ".


    Три місяці тому прокуратура вилучила пристрій з ужитку даішників, оскільки товар не був сертифікований.


    "З суботи   у нас з'явилося право використовувати ці прилади для контролю швидкості ", - повідомив заступник начальника ДАІ України Володимир Рєзніков.


    "Ми отримали необхідні висновки державної спеціальної служби технічного захисту інформації. Тобто ті документи, які вимагала генпрокуратура у своєму приписі ", - зазначив він.


    За словами Рєзнікова, приладами вже користуються в Києві. Поступово планується оснастити "Візирами-2" регіональні управління ДАІ.


    "В наявності у нас зараз є 137 таких прила ... Читати далі »

    Переглядів: 622 | Додав: justvis | Дата: 01.08.2011 | Коментарі (0)

    Євро-2012 - каталізатор

    Управління ДАІ МВС України підготувало законопроект щодо збільшення штрафів за порушення правил паркування.

    Законопроект «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні порушення, що стосуються посилення відповідальності водіїв транспортних засобів за порушення правил руху та зупинки на смузі для маршрутних ТЗ» розроблений у рамках підготовки нашої країни до Євро-2012.

    Згідно з цим документом, ДАІ пропонує підняти штрафи за паркування на смузі громадського транспорту з 425-510 грн до 510-680 грн. Для цього в ДАІ пропонують внести відповідні зміни до ст. 122 КпАП України.

    Такі смуги вже з'явилися на деяких вулицях Києва і Донецька, а їх створення передбачено вимогами до інфраструктури міст, що приймають Євро-2012. При цьому, як повідомив начальник УДАІ Україна Валерій Лозовий, Державтоінспекція зіткнулися з проблемою - водії на цих смугах паркують свої автомобілі, перешкоджаючи руху маршрутного транспорту. Щ ... Читати далі »

    Переглядів: 607 | Додав: justvis | Дата: 24.07.2011 | Коментарі (0)

    В Україні з’явився Державний земельний кадастр

    Четвер, 07 липня 2011, 14:44

    Верховна Рада ухвалила закон про державний земельний кадастр.

    За це рішення проголосувало 260 депутатів.

    Закон установлює правові, економічні та організаційні основи діяльності у сфері Державного земельного кадастру.

    Згідно із документом, Державний земельний кадастр - це єдина державна геоінформаційна система відомостей про землі, розташовані в межах державного кордону України, їх цільове призначення, обмеження у їх використанні, а також дані про кількісну і якісну характеристику земель, їх оцінку, про розподіл земель між власниками і користувачами.

    До Державного земельного кадастру включаються такі відомості про землі:

    найменування адміністративно-територіальної одиниці, опис її меж, площа земель в межах території адміністративно-територіальної одиниці, повне найм ... Читати далі »

    Переглядів: 815 | Додав: justvis | Дата: 07.07.2011 | Коментарі (0)

    Техогляд скасовано

    Рада скасувала техогляд

    Вівторок, 05 липня 2011

    Верховна Рада скасувала обов'язковий техогляд автомобілів.

    За відповідний законопроект проголосували 262 депутати.

    Від проходження обов'язкового техконтролю звільняються легкові автомобілі усіх типів, марок і моделей, причепи (напівпричепи) до них (крім автомобілів таксі та тих, що використовуються у комерційних цілях).

    Також звільняються від обов'язкового техогляду мотоцикли, мопеди, мотоколяски та інші прирівняні до них транспортні засоби – незалежно від строку експлуатації.

    Крім того, від техогляду звільнені легкові автомобілі, що використовуються у комерційних цілях, вантажні автомобілі незалежно від форми власності вантажопідйомністю до 3,5 тонни, причепи до них – зі строком експлуатації до двох років.­

    Водночас звільнення від технічного контролю не стосуватиметься тр ... Читати далі »

    Переглядів: 1285 | Додав: justvis | Дата: 05.07.2011 | Коментарі (0)

    Суд скасував тарифи на ЖКГ, встановлені КМДА

    Окружний адміністративний суд м.Києва, розглянувши справу за позовом Віталія Кличка, лідера партії «УДАР» («Український Демократичний Альянс за Реформи»), і Володимира Бондаренко, керівника апарату депутатської фракції «УДАР» в Київраді, рішенням від 21 червня 2011 у справі № 2а-5954/11/2670 визнав незаконними і недійсними з моменту прийняття розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про встановлення тарифів на житлово-комунальний послуги. Про це повідомляється на сайті jkg-portal.com.ua

    Рішення суду стосується розпоряджень КМДА від 31 серпня 2009 року «Про затвердження тарифів на теплову енергію, встановлення та погодж ... Читати далі »

    Переглядів: 665 | Додав: justvis | Дата: 29.06.2011 | Коментарі (0)

    Про пенсії

    Київ.  Верховна Рада ухвалила у першому читанні запропонований урядом проект пенсійної реформи. Серед іншого, законопроект передбачає поступове збільшення пенсійного віку для жінок, чоловіків-держслужбовців та військовослужбовців.

    Представляючи проект пенсійної реформи, Сергій Тігіпко наголосив на тому, що кількість працездатного населення і кількість пенсіонерів майже зрівнялася. За словами Сергія Тігіпка, у зв’язку з цим уряд пропонує непопулярні, але необхідні кроки.

    Зокрема, законопроектом передбачається підвищити пенсійний вік для чоловіків-держслужбовців до 62 років, починаючи з 2013 року, впродовж 10 років збільшити необхідну вислугу для призначення пенсії військовослужбовцям і деяким іншим особам із 20 до 25 років.

    Уряд також пропонує підвищити пенсійн ... Читати далі »

    Переглядів: 733 | Додав: justvis | Дата: 17.06.2011 | Коментарі (0)

    Протокол про штраф

    Для даішників випустили посібник, як відповідати на провокаційні питання при складанні протоколу про штраф

    Після низки конфліктів даішників з водіями і скандальних відеороликів ДАІ випустила посібник для своїх співробітників. Документ для службового користування роз’яснює, як люди з жезлом повинні вести себе в конфліктних ситуаціях.

    Наприклад, відповідати на провокаційні запитання пропонується такими фразами: «Поставлене вами питання не відноситься до суті допущеного вами правопорушення» і «Дане питання не належить до моєї компетенції».

    Документ нагадує інспекторам, що немає причин забороняти водіям фотографувати і знімати їх на відео при виконанні. У цьому випадку даішник зобов’язаний не помічати камеру і говорити виключно про причину зупинки.

    Єдине, він може попередити: якщо зйомка буде створювати перешкоди в роботі, її необхідно зупинити. У той же час співробітникам ДАІ теж рекомендується знімати на к ... Читати далі »

    Переглядів: 754 | Додав: justvis | Дата: 03.06.2011 | Коментарі (0)

    « 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 13 14 »
    Пошук

    Сайти
  • Л А А С
  • ЗАЛІЗНИЧНІ КВИТКИ
  • АВТОБУС
  • КОНТРОЛЬ ПОШТИ
  • База жителів
  • Все для Apple

  • Дискусії на форумі

    Copyright MyCorp © 2024