iKnopka

Юридична фірма

ЮстВіс



Четвер, 25.04.2024, 17:37
ppjustvis@gmail.com   Ви увійшли як Гість | Група "Гости" | RSS
Меню сайту

Наше опитування
Які юридичні послуги найоптимальніші для підприємств?
Всього відповідей: 133

Форма входу

Юридичні новини
[29.03.2014]
Наследство (0)
[02.09.2013]
Утилізаційний збір (1)
[24.05.2013]
Посвідчення водія (0)
[30.04.2013]
Абонентське юридичне обслуговування (0)
[16.04.2013]
Травневі канікули (0)

КОРИСНЕ
  • РАДИОБАЗАР
  • АТС КЕ Квант
  • ПОДАРУНКИ і СУВЕНІРИ
  • Ксерокс у Львові
  • Чехол для iPad

  • Головна » ЮРИДИЧНІ НОВИНИ                             2010  2011  2012



    Борги наші

    Конституційний Суд дозволив держвиконавцям ламати двері житла боржників

    Конституційний Суд визначив, що суди мають право задовольняти подання державних виконавців про примусове проникнення в житло для опису майна в рамках рішень про забезпечення цивільних позовів. Відповідне рішення було оголошено в залі засідань Конституційного Суду.

    Конституційний Суд дійшов висновку, що частина 1 статті 376 (негайне виконання рішень) Цивільного процесуального кодексу у взаємозв'язку зі статтями 151-153 (регулюють прийняття судом рішення для забезпечення позову) варто розуміти так, що для виконання ухвали суду про забезпечення позову питання про примусове проникнення в житло або інше володіння боржника-фізичної особи або особи, у якої перебуває майно боржника або майно й кошти, що належать боржникові від інших осіб, вирішуються судом за місцезнаходженням житла або іншого володін ... Читати далі »

    Переглядів: 623 | Додав: justvis | Дата: 03.06.2011 | Коментарі (0)

    ТО    скасовують

    Рада зробила перший крок до ліквідації техогляду

    Вівторок, 31 травня 2011, 11:59

    Верховна Рада ухвалила в першому читанні закон, що скасовує обов'язковий технічний огляд для легкових автомобілів, що не використовуються у комерційних цілях.

    За проект закону про голосувало 253 депутати.

    Проект, внесений президентом Віктором Януковичем передбачає:

    - скасування обов'язкового технічного огляду для легкових автомобілів, що не використовуються у комерційних цілях;

    - суттєве спрощення порядку проходження обов'язкового технічного контролю для інших транспортних засобів;

    - усунення Державтоінспекції МВС України від проведення обов'язкового технічного контролю транспортних засобів та передачу цих повноважень суб'єктам господарювання;

    - скасування вимоги щодо обов'язкової наявності у водія дорожнього (маршрутн ... Читати далі »

    Переглядів: 590 | Додав: justvis | Дата: 31.05.2011 | Коментарі (0)


    тарифи ЖКГ

    Уряд вводить єдиний алгоритм розрахунку тарифів у ЖКГ
    27.05.2011 | 16:05 | Прес-служба Першого віце-прем'єр-міністра - Міністра економічного розвитку і торгівлі


    Перший віце-прем'єр-міністр – Міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв доручив керівникам ряду міністерств і відомств до 30 травня розробити єдиний і зрозумілий алгоритм розрахунку тарифів у ЖКГ для всіх областей України. Про це він заявив у п'ятницю на нараді в Кабінеті Міністрів, на якій обговорювався хід виконання доручень Президента і Прем'єр-міністра України з наведення порядку в житлово-комунальному господарстві.

    За словами Андрія Клюєва, в основу цього алгоритму повинні бути покладені принципи прозорості та відкритості. В ... Читати далі »

    Переглядів: 686 | Додав: justvis | Дата: 27.05.2011 | Коментарі (0)

    Суд присяжних

    Депутат Верховної Ради від фракції Партії регіонів, представник Президента в парламенті Юрій Мірошниченко заявляє про розробку Адміністрацією Президента і Міністерством юстиції законопроекту про введення інституту присяжних.

    Судове управління в Адміністрації Президента разом із Міністерством юстиції готує проект закону про реформування кримінальної юстиції, що дасть змогу привести чинне законодавство у відповідність із Конституцією, зокрема запровадивши в систему судочинства інститут присяжних

    Створення в Україні суду присяжних дасть змогу усунути корупційну складову в судовому процесі.

    Присяжні - це незаангажовані люди, у яких відсутній корупційний інтерес. Вони не підкоряються начальникам, не ходять на дні народження суддів і прокурорів, не отримують від них подарунків і самі їх не отримують, і тому на них дуже важко вплинути

    Суд з окремою і самостійною колегією присяжни ... Читати далі »

    Переглядів: 2132 | Додав: justvis | Дата: 23.05.2011 | Коментарі (0)

    заповіт

    В Україні з'явиться електронний реєстр заповітів

    Україна приєднається до єдиної системи обліку заповітів та спадкових договорів, що діє в державах – учасницях Конвенції про запровадження системи реєстрації заповітів.

     

    Відповідну урядову постанову було ухвалено 11 травня на засіданні Кабінету міністрів, повідомляє прес-служба міністерства юстиції України.

     

    Постанова була розроблена у зв‘язку з ратифікацією Україною указаної Конвенції. Вона передбачає запровадження в країні державної реєстрації заповітів і спадкових договорів у Спадковому реєстрі.

     

    Як повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович, Спадковий реєстр являтиме собою електронну базу даних, яка міститиме відомості про заповіти, спадкові договори, а також спадкові справи та видані свідоцтва про право на спадщину.

     

    «Систе ... Читати далі »

    Переглядів: 780 | Додав: justvis | Дата: 20.05.2011 | Коментарі (0)

    доступ до інформації

    Набув чинності Закон "Про доступ до публічної інформації"

    Понеділок, 09 травня 2011, 09:30

    9 травня набуває чинності закон "Про доступ до публічної інформації".

    Закон передбачає 5-денний термін відповіді на інформаційний запит або ж 48-годинний - у випадку надзвичайної ситуації.

    Для забезпечення виконання закону необхідне створення підрозділів або відповідальних у різних установах державної влади.

    Відповідно до закону, доступ до інформації про діяльність і рішення суб'єктів владних повноважень повинен здійснюватися таким чином: оприлюднення інформації у засобах масової інформації та в офіційних друкованих виданнях, надання інформації із запитів; розміщення інформації на офіційному веб-сайті, надання інформації через інформаційні служби суб'єктів владних повноважень.

    Документ установлює, що "обов’язковому оприлюдненню суб'єк ... Читати далі »

    Переглядів: 703 | Додав: justvis | Дата: 09.05.2011 | Коментарі (0)

    Реєстрація автомобілів

    Державтоінспекція реєструватиме нові авто через Інтернет

    ДАІ запропонувала нову послугу столичним автовласникам. З 11 травня заявку на реєстрацію нових транспортних засобів можна буде подати через Інтернет.

    Бланк электронної заяви, який треба заповнити автовласникові, розміщений на сайті столичної ДАІ.

    Якщо у заявника виникають питання при заповненні анкети, то можна скористатися контактними телефонами будь-якого з відділів реєстраційно-екзаменаційної роботи.

    У заяві необхідно вказати контактний телефон. Після заповнення бланк необхідно вислати на адресу відділу, в якому власникові автомобіля зручно обслуговуватися.

    "Заява розглядатиметься в режимі сьогодні - на завтра. Коли заявник прибуде у відділ реєстрації з оригіналами доку ... Читати далі »

    Переглядів: 1310 | Додав: justvis | Дата: 08.05.2011 | Коментарі (0)

    Свідоцтва про реєстрацію скасовані

    Скасовуються свідоцтва про реєстрацію юр- і фізосіб-підприємців

    Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ підписав Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скасування свідоцтва про державу реєстрацію юридичної особи та фізичної особи - підприємця".

    Про це повідомляється на сайті глави держави.

    Законом передбачено, що водночас із внесенням до Єдиного державного реєстру запису про зміну відомостей про юридичну особу, які відповідно до цього закону зазначаються у виписці з Єдиного державного реєстру, державний реєстратор повинен видати (надіслати поштовим відправленням з описом вкладення) заявнику виписку з Єдиного державного реєстру.

    Законом встановлюється, що не справляється плата за одержання виписки з Єдиного державного реєстру під час проведення державної реєстрації: юридичної особи; фізичної особи - підприємця; змін до від ... Читати далі »

    Переглядів: 681 | Додав: justvis | Дата: 29.04.2011 | Коментарі (0)

    Збільшують судовий збір

    В Україні хочуть у чотири рази підвищити мінімальний розмір судового збору

    Останнім часом за ініціативою Президента України здійснюється комплекс заходів щодо реформування судової системи, метою яких є повернення довіри до українського правосуддя. Натомість проект закону № 7530, за словами президента Інституту правової політики Миколи Оніщука, йде в розріз із анонсованими главою держави кроками щодо підвищення доступності, забезпечення справедливості та неупередженості судової гілки влади.

    Про це сьогодні  повідомили в Інституті правової політики.

    Зокрема, законопроектом передбачається майже 4-разове підвищення мінімального розміру судового збору для громадян, які позиваються у цивільних справах (з 51 грн до 188 грн), а у господарських справах такий збір пропонується збільшити майже у 15 разів (зі 102 грн до 1411,5 грн).

    «Є очевидним, що такі кроки не тільки несвоєчасні на тлі подорожчання життя пе ... Читати далі »

    Переглядів: 1246 | Додав: justvis | Дата: 28.04.2011 | Коментарі (5)

    Янукович пропонує скасувати обов’язковий техогляд


    Невже техогляд скасують ?

    Президент України Віктор Янукович пропонує скасувати обов’язковий технічний огляд для легкових автомобілів, що не використовуються у комерційних цілях, а також скасувати талони про проходження ТО. Законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення надмірного державного регулювання у сфері автомобільних перевезень» сьогодні  буде внесений до ВР, як невідкладний. Про це під час брифінгу повідомила радник Президента України, представник Президента в КСУ Олена Лукаш.

    «За даними державної автоінспекції, загальна кількість зареєстрованих транспортних засобів в Україні сьогодні становить 9,5 млн. Щорічно технічному огляду підлягає близько 6 млн транспортних засобів різних типів. Отже, щорічно 6 мільйонів автовласників змушені звертатися до органів державтоінспекції для проведення ТО. Ця процедура пов’язана з витрато ... Читати далі »

    Переглядів: 826 | Додав: justvis | Дата: 14.04.2011 | Коментарі (0)

    « 1 2 ... 8 9 10 11 12 13 14 »
    Пошук

    Сайти
  • Л А А С
  • ЗАЛІЗНИЧНІ КВИТКИ
  • АВТОБУС
  • КОНТРОЛЬ ПОШТИ
  • База жителів
  • Все для Apple

  • Дискусії на форумі

    Copyright MyCorp © 2024