Головна » 2009»Грудень»1 » Як уберегтися від простуди і вірусів без біганини по аптеках
10:34
Як уберегтися від простуди і вірусів без біганини по аптеках
Як уберегтися від простуди і вірусів без біганини по аптеках
У сезон грипу і простуд люди кинулися по аптеках. Тим часом, існують різні народні способи захисту від простуди і вірусів.
Перець - щит від бронхіту і пневмонії
- У сьогоднішній ситуації з грипом і ослабленням імунітету один з найефективніших засобів для профілактики - настоянка на меді і перці, - вважає експерт. - Оптимальний варіант - "Українська медова з перцем”. У ній є хороші складові. По-перше, перець чилі. Коли людина вживає цей продукт у складі тієї ж перцівки, у нього підвищується прилив крові до горла і стравоходу. Коли перець потрапляє в горло, то практично відразу підвищується імунітет до вірусів. Це фактично пряма боротьба з ГРЗ і профілактикою грипу, у тому числі і "свинячого”.
Далі перцівка активізує прилив крові до стравоходу. Звернете увагу на рекомендації під час простуди: пити теплі напої. Вони не потрапляють в легені, але ефект хороший. Те ж саме і з перцем - відбувається прилив крові і збільшується кровообіг в трахеї і в бронхах. Тобто йде профілактика ускладнень, і вже трахеобронхіт і пневмонія людині не загрожують.
Потрапляючи в шлунок, перець викликає прилив крові до тканин. Тому медову з перцем добре пити як аперитив перед їжею - вона поліпшить травлення.
Мед - надійне паливо для печінки
- Те, що в напої присутній мед, тим більше гречаний, - просто чудово, - продовжує фітотерапевт. - Він пом'якшує дію перцю чилі і є надійним паливом для печінки. Глюкоза і фруктоза, які присутні в меді, використовуються печінкою для активації всіх функцій: чи то синтез білків або чищення крові. І той білок, який потрапив за медово-перцевою настоянкою, засвоюється краще і потрапляє в імунну систему.
Відмінно доповнює настоянку присутність такої лікарської рослини, як буркун, який робить кров рідшою, тим самим покращуючи роботу імунної системи.
ЯК ПРИЙМАТИ
100 грам "Української медової з перцем” розбити на чотири прийоми в день (по 25 г) і приймати як аперитив перед їжею.
ЦЕ ЦІКАВО
- У складі "Української медової з перцем” використовується гострий перець-чилі. Цей перець привозиться з Індії.
- Солодкість - не головна перевага меду. У складі напою використовується мед (гречаний) з легкою гіркуватістю, щоб забезпечити гармонійне поєднання компонентів.
- У склад входить цілюща рослина буркун. Вона широко застосовується в народній медицині під час безсоння, болів голови, бронхіті.