iKnopka

Юридична фірма

ЮстВіс



Четвер, 18.04.2024, 16:20
ppjustvis@gmail.com   Ви увійшли як Гість | Група "Гости" | RSS
Меню сайту

Наше опитування
Які юридичні послуги найоптимальніші для підприємств?
Всього відповідей: 133

Форма входу

Юридичні новини
[29.03.2014]
Наследство (0)
[02.09.2013]
Утилізаційний збір (1)
[24.05.2013]
Посвідчення водія (0)
[30.04.2013]
Абонентське юридичне обслуговування (0)
[16.04.2013]
Травневі канікули (0)

КОРИСНЕ
  • РАДИОБАЗАР
  • АТС КЕ Квант
  • ПОДАРУНКИ і СУВЕНІРИ
  • Ксерокс у Львові
  • Чехол для iPad

  • Головна » 2011 » Вересень » 27 » Обмін валют


    13:40
    Обмін валют

    Сьогодні Мін’юст скасує пред’явлення документів під час обміну валюти

    Обмін валют
    Нові правила обміну валют, які набули чинності з 23 вересня, можуть бути пом’якшені в частині вимог відносно пред’явлення документів, що засвідчують особу.

    За інформацією джерел  у Мін’юсті, найближчим часом буде дано роз’яснення, яке конкретизує необхідність вимагати документи, що засвідчують особу, тільки при обмінно-валютних операціях понад 50 тисяч гривень.

    Нагадаємо, з 23 вересня НБУ зобов’язав банки здійснювати купівлю-продаж валюти тільки за умови пред’явлення документа, що засвідчує особу. Відповідні зміни регулятор вніс в інструкцію про порядок організації і здійснення валютно-обмінних операцій на території України. Ця норма діє для операцій купівлі-продажу валюти на суму до 50 тис. грн.

    При проведенні операцій на суму, що перевищують цей ліміт, як і раніше, банк зобов’язаний вказати в довідках і квитанціях усі паспортні дані клієнта.

    На практиці банки і обмінні пункти вимагають від усіх клієнтів виключно паспорт. Хоча у вищезгаданій постанові прописано зобов’язання пред’явлення саме документа, що засвідчує особу – яким може бути не лише паспорт, а й військовий та студентський квиток, водійські права тощо.

    З введенням нових правил біля обмінних пунктів з’явились «міняйли» – приватні особи, готові здійснити обмін будь-яких сум швидко, без зайвих формальностей і по курсу 8,15 грн за долар.

    Переглядів: 1012 | Додав: justvis | Теги: обмін валют | Рейтинг: 0.0/0

    ОПУБЛІКУВАТИ В СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ


    Всього коментарів: 4
    4 justvis  
    0
    Нацбанк пояснив: купити долари можна лише за паспортами. Здати - без
    Вівторок, 25 жовтня 2011

    Нацбанк зберіг вимогу про купівлю іноземної валюти лише за документами, що посвідчують особу.

    Про це йдеться у роз’ясненні Нацбанку змін до порядку організації та здійснення валютно-обмінних операцій на території України.

    За даними прес-служба НБУ, продаж готівкової іноземної валюти банками одній особі в один операційний день у сумі, що не перевищує в еквіваленті 150 тисяч гривень, здійснюватиметься за умови пред’явлення клієнтом документу, що засвідчує особу та підтверджує його резидентність.

    "Дані про особу, отримані у процесі обслуговування клієнтів під час здійснення валютно-обмінних операцій, є банківською таємницею з відповідним режимом їх зберігання", - йдеться у повідомленні.

    Водночас купівля валюти банком на суму до 150 тисяч гривень здійснюватиметься за умови пред’явлення клієнтом будь-якого документу, що посвідчує особу.

    У квитанції зазначаютимуться лише дані ідентифікації клієнта, який здійснив продаж іноземної валюти.

    Копіювання сторінок документа, що посвідчує особу клієнта, в цьому випадку забороняється, наголошується в повідомленні.

    Вимоги, установлені щодо пред’явлення документів, які посвідчують особу, під час проведення валютно-обмінних операцій не поширюються на операції, які здійснюються через банківські автомати самообслуговування банків та банкомати.

    Нацбанк наголошує, що вищезазначені зміни є тимчасовим заходом спрощення правил порядку валютообмінних операцій, що діятимуть з 28 жовтня 2011 року до 1 вересня 2012 року.

    3 justvis  
    0
    Банки припинять копіювати паспорт на наступному тижні
    П'ятниця, 21 жовтня 2011, 20:19

    Тимчасова відмова від копіювання документів при скупці банками валюти у фізичних осіб набере чинності з 28 жовтня.

    Про це повідомив Нацбанк у листі до банків, передає "Інтерфакс-Україна".

    Згідно з листом, відповідне рішення закріплене постановою Нацбанку, яка зареєстрована в Міністерстві юстиції 20 жовтня, але вступить в силу з 28 жовтня.

    У цей день вона буде опублікована в офіційному періодичному виданні нормативно-правових актів "Офіційний вісник України".

    Згідно з постановою НБУ, заборона на копіювання сторінок документів, що засвідчують особу, при скупці валюти буде діяти до 1 вересня 2012 року.

    2 justvis  
    0
    Заява голови Національного банку України С. Арбузова:

    «Шановне панство! Національний банк України дедалі удосконалює процедуру валютно-обмінних операцій для фізичних осіб. Ми переслідуємо дві мети. По-перше, спростити і зробити максимально зручними для населення операції з купівлі-продажу валют. По-друге, посилити контроль за роботою валютного ринку та унеможливити порушення вимог чинного законодавства. Насамперед, Декрету Кабінету Міністрів України «Про систему валютного регулювання і валютного контролю».

    Постановою номер 278 Національний банк дещо відкоригував правила здійснення банками валютно-обмінних операцій.

    При цьому ми враховуємо реакцію суспільства на запровадження цих правил. Наголошуємо: пропонуємо зміни до законопроекту про валютне регулювання, який знаходиться на розгляді парламенту.

    Водночас вже зараз, з огляду на об’єктивні і суб’єктивні причини, ми тимчасово спрощуємо процедуру купівлі банком готівкової іноземної валюти у фізичних осіб. Адже ми враховуємо технічну непідготовленість окремих банків та наближення чемпіонату Євро-2012.

    Ми дозволяємо банкам купувати валюту у фізичних осіб при пред’явленні ними будь-якого документа, що посвідчує особу. При цьому копіювання документів не здійснюється. Ці нововведення незабаром набудуть чинності і діятимуть до закінчення чемпіонату «Євро-2012».

    Відповідальність за реалізацію вказаних спрощень покладаю на керівників банків. Зобов’язую їх роз’яснити своєму персоналу нові норми та вимоги Національного банку для забезпечення належної роботи обмінних пунктів. Для нас головне, щоб населення вільно, зручно, без нарікань мало можливість здійснювати валютно-обмінні операції»

    1 justvis  
    0
    Нацбанк розглядає можливість введення максимальної суми валюти, яку можна буде обміняти без паспорта.

    НБУ обіцяє спростити купівлю валюти 10 жовтня
    Керівництво Нацбанку обіцяє вже у понеділок, 10 жовтня, внести корективи в процедуру обміну валют.

    Як повідомив перший заступник голови НБУ Юрій Колобов, одним із пунктів рішення може стати введення максимальної суми валюти, яку можна буде обміняти "по старому" - без паспорта.

    "Ми вивчаємо практику виконання постанови, реакцію населення. На цьому будуть ґрунтуватися зміни. Можливо, буде рішення з розширення списку документів, можливо, буде введена максимальна сума для обміну без паспорта", - уточнив керівник прес-служби НБУ Сергій Шуміхін, пише газета "Сегодня".

    "Оскільки фінальне слово - за главою НБУ, пропоную дочекатися, поки він повернеться з відрядження і рішення буде ухвалене. Орієнтовно це понеділок-вівторок", - додав він.

    Раніше передбачалося, що максимальний розмір "суми без паспорта" може становити еквівалент 1000 доларів.

    Нагадаємо, що однією з причин введення обміну валюти за паспортами був намір НБУ знизити попит на валюту з боку населення (мовляв, якщо ускладнити цю процедуру, багато людей відмовляться від купівлі валюти, яка їм не вкрай необхідна).

    За словами Юрія Колобова, попит населення на готівкові долари став однією з причин скорочення золотовалютних резервів країни. "Ми бачимо, що внаслідок останніх рішень, які ми прийняли, попит у населення на валюту суттєво знизився - більш ніж утричі", - сказав Колобов.

    У зв'язку з нововведенням низка обмінних кас тимчасово припинила працювати через відсутність необхідних бланків. Крім того, в багатьох обмінниках почали вимагати від клієнтів ксерокопії паспорта, однак це незаконно – ксерокс вони мають робити за свій рахунок.

    Аналітик МЦПД Олександр Жолудь вважає, що нововведення НБУ "лише виганяє населення на чорний ринок обміну валюти".

    "Нацбанк зайшов не з того кінця: потрібно боротися з причиною того, чому населення купує долари: недовірою до гривні, сірим імпортом", - пояснив він.

    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]
    Пошук

    Сайти
  • Л А А С
  • ЗАЛІЗНИЧНІ КВИТКИ
  • АВТОБУС
  • КОНТРОЛЬ ПОШТИ
  • База жителів
  • Все для Apple

  • Дискусії на форумі

    Copyright MyCorp © 2024